Lofoten

DJBFAs refugium i Lofoten på lille fyrtårns-ø.

DJBFA tilbyder et unikt refugium i Lofoten, tæt på øen Skrova. En lille fyrtårnsø med Norskehavet som eneste nabo.

Du får et enkeltværelse i et af de to huse på øen, med adgang til skrivestuen i toppen af fyrtårnet, adgang til et lille studie med diverse instrumenter og alt det hav og natur, du kan ønske dig. Stilheden kan opleves på nært hold sammen med en stor havørn-koloni eller i samspil med de mange måger, skarver og andre fugle, der holder til omkring øen.

Du tilbydes en uges unikt ophold i vilde og uforstyrrede omgivelser, hvor kun fyrvogter og kok Frank Marstokk samt enkelte andre kunstnere vil være på øen.

Det koster 1.000 kr. at få et ophold i DJBFA's refugie i Lofoten. Forplejning er inkluderet i prisen, da det ikke er muligt at købe ind på øen.
 

Fakta om Lofoten

Øgruppen strækker sig fra fastlandet i Narvik ved den svenske grænse og mere end 300 km vestover, ud i Norskehavet.

Lyset i Lofoten er meget specielt - om efteråret og vinteren spiller nordlyset på nattehimlen, og om sommeren skinner midnatssolen døgnet rundt. Lys og klimaforhold, sammen med den helt specielle natur, skaber i samspil et væld af inspirationsmuligheder for kunstnere fra hele verden.
 

Praktisk

Du rejser med fly til Oslo og herfra med mindre fly til Bodø. Et lokalt fly bringer dig til byen Svolvær (Lofotens hovedstad), hvor du vil blive afhentet af Frank Marstokk og med lille færge fragtet til øen Skrova. Herfra transporteres du ud til fyret i fyrvogterens egen lille båd. Det er vigtigt, at du er komfortabel med små fly, samt mindre både i oprørt hav. Alt foregår efter foreskrevne sikkerhedsregler, men det skal understreges, at her ikke er tale om en charterrejse.

Vejret kan ligeledes være uforudsigeligt, hvilket kan have den konsekvens, at en storm hindrer dig i at nå frem til eller fra øen i planlagt tid. Der bliver naturligvis sørget for dig, men du skal være indstillet på evt. et par dages tidsforskydning og derfor huske at bestille flex-billet til flyene. Rejsen koster ca. 3.500 kr. og bestilles lettest gennem SAS, der har ruter uden unødvendig ventetid. Du skal selv afholde rejseomkostninger.
 

Søg her

DJBFA skal have modtaget din ansøgning senest 1. februar 2017, og du vil snarest derefter få besked, om du har fået tildelt et ophold. Følgende uger kan ansøges i 2017: Uge 10, 17, 21, 25, 30, 33, 37, 38 og 40. Det er ikke muligt at ansøge mere end 1 uges ophold, og du skal angive, om du kan alle uger eller kun udvalgte.

ANSØGNINGSSKEMA

Hvis du får tildelt et ophold, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.