Gå ikke glip af årets sidste Seminar & Bar 25. november. Vælg mellem seminarer om realisering af kulturprojekter, en managers opgaver og et alternative take på legendariske album og Mercyful Fate.

Tredje og sidste omgang af DJBFA’s Seminar & Bar i år finder sted torsdag den 25. november 2021. Musikfaglige oplæg, møde med gode kolleger – dem, du kender, og dem du ikke har mødt endnu – og lækker mad og drikke.

Rikke Thomsen. PR-foto: Anna Marín.

Seminarerne foregår samtidig – du vælger selv, hvilket du vil deltage i. Det er gratis for alle interesserede komponister og sangskrivere. Bare tilmeld dig på forhånd.

Sangskriver, sanger og guitarist Rikke Thomsen kommer og spiller et kortere livesæt for os efter maden. Rikke er aktuel med sit splinternye, anmelderroste album, Opland, med tekster på sønderjysk. Så’n hæ do it høe popmusik fø!

Programmet for den 25. november 2021:  
Kl. 16-18: Seminarer.
Kl. 18: Gratis mad, drikke og hygge ad libitum.
Kl. ca. 19/19.30: Livemusik med Rikke Thomsen.

Seminarerne varer halvanden til to timer inkl. tid til spørgsmål.

Det hele foregår hos DJBFA i Koda-huset på Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.

Du kan vælge mellem følgende tre seminarer:

1) Hvordan realiserer du dine egne kulturprojekter? – med Lars Greve.

2) Om at være manager – med Nataniel Bogs.

3) Hvordan bliver et album legendarisk? Mercyful Fate: Black Metal, queerness og satanisme – med Henrik Marstal.

Læs mere om hvert enkelt seminar i fold-ud-menuen herunder:

Realisering af kulturprojekter

Lars Greve ser nærmere på spørgsmålet “Hvordan realiserer du dine egne kulturprojekter?”

Lars Greve. Foto: Lærke Posselt

For mange komponister og musikere indebærer dét at skabe en karriere også, at man er i stand til at sætte større projekter på benene. Men hvordan gør man det? Komponisten, musikeren og projektmageren Lars Greve vil vise og fortælle om, hvordan han arbejder, og skabe en dialog om, hvordan vi som kulturaktører kan udvikle og realisere vores projekter. 

Lars har gennem flere år skabt opsigtsvækkende projekter og værker inden for det felt, han kalder “nysgerrig musik”. Blandt andet et portræt af Vestjylland med kunstfotografen Fryd Frydendahl og 500 musisk medvirkende borgere, et kunstværk skabt i samarbejde med billedhuggeren Ingvar Cronhammar og et album samt koncert med Jeppe Zeeberg og fire bigbands.

Senest er Lars udpeget som specialensemble af Statens Kunstfond for en treårig periode, og han arbejder i den forbindelse på en lang række nye projekter via platformen “resonerende rum”. Fælles for alle projekter er, at Lars skaber samarbejder på tværs af fag, borgergrupper, arrangører, kulturinstitutioner, virksomheder, kommuner og grænser. Til Seminar & Bar vil Lars Greve vise, hvordan man kan skabe projekter både ved at tale og spille for os.

om at være manager

Nataniel Bogs. (Privatfoto).

“Jeg kunne godt bruge en manager”… De fleste musikere og sangskrivere har nok tænkt tanken, men mange har ikke indblik i en managers konkrete arbejdsopgaver. Nataniel Bogs holder et oplæg om at være manager med udgangspunkt i sit eget management- og agentbureau Bogs Agency, der har fokus på både musik og skuespil.

Nataniel vil fortælle om sin atypiske vej ind i branchen, hvordan man opbygger et netværk, når man står “uden for” branchen, om hvordan man finder de rigtige samarbejdspartnere og hvordan, du selv kan bruge de metoder, han benytter.

Daniel Bogs er bl.a. manager for Calby, der er en af de mest streamede artister i Danmark lige nu.  

Legendestatus: Mercyful Fate – Black Metal, queerness og satanisme

Henrik Marstal. Foto: Carsten Seidel

Hvordan bliver et album legendarisk? Henrik Marstal ser på fænomenet via Mercyful Fates legendariske andet album, Don’t Break the Oath (1984). Hvordan og hvorfor opnår et album denne status? Og hvad har 80’er-metalbandet at gøre med både queerness og satanisme?

Musiker, sangskriver, forfatter og debattør Henrik Marstal ser nærmere på det danske band Mercyful Fate i et inspirerende oplæg. Siden 1980’erne har Mercyful Fate haft en enorm indflydelse på både black, thrash og heavy metal. Gennem det seneste halvandet år har Henrik Marstal arbejdet på en bog om Don’t Break the Oath. Bogen er skrevet til den amerikanske albumserie 33 1/3 og udkommer til januar på forlaget Bloomsbury.

Henrik Marstal fortæller blandt andet om, hvordan satanisme kan være ikke blot et tekstligt, men også et musikalsk anliggende, og hvordan det – over tid – er muligt at forstå albummet som værende komplet forud for sin tid i forhold til nutidens fokus på queer-perspektiver. Henrik vil også komme ind på, hvad albumformatet er for en størrelse, og hvordan et album kan udgøre et helt univers, når de rette betingelser er til stede.

Kendskab til Mercyful Fate er absolut ikke et krav for at deltage..!

Arrangementet er gratis at deltage i og åbent for alle interesserede musikskabere. Du skal bare tilmelde dig via linket nedenfor.

NB: Vi anbefaler, at alle deltagere har gyldigt coronapas – dvs. vaccination, immunitet pga. tidligere sygdom eller nylig test. Hvis du har nogen symptomer, beder vi dig om at blive hjemme.

Kommer du langvejs fra, kan du i mange tilfælde få dækket dine transportudgifter ved valg af billigste transportmiddel. Læs mere om det her.

Seminar & Bar bliver til med midler fra Copydan.

TILMELD DIG HER