“Folkemusik uden grænser” er et splinternyt arbejdsophold for folk-komponister. Vi lader os inspirere af andre genrer og får gode råd til at nå et større publikum. Forlænget frist! Ansøg inden mandag den 23. september 2019 kl. 23.59.

Folkemusik uden grænser er et splinternyt arbejdsophold for folkemusik-komponister med fokus på folkemusik med inspiration fra andre genrer. På dette ophold skal der nørdes kompositionsteknikker fra forskellige genrer – og det hele samles som ny-folkemusik. Det sker 21.-24. november 2019 på Den Rytmiske Højskole i Vig.

I folkemusikken låner vi tit fra andre genrer, og det har vi gjort siden tidernes morgen. Opholdet skal krydse genrer og teknikker med det formål at få folkemusikken til at udvikle sig endnu mere, end den allerede gør. Med instruktører, som bevæger sig rundt i forskellige genrer, kan vi udforske hinandens musikalske fordele og ulemper – og ikke mindst få masser af inspiration og gode idéer.

Om du komponerer ny musik på opholdet eller medbringer igangværende stykker er op til dig. Der vil også være mulighed for at arbejde sammen med de andre kursister.

Arbejdsopholdet arrangeres af Annelene Toft Christensen og DJBFA. Opholdet er for komponister med erfaring inden for instrumental folkemusik.


Nå et større publikum

Folkemusik uden grænser kommer også til at handle om, hvordan når vi længere ud, og hvordan kan vi sælge musik til et publikum, der ikke nødvendigvis har hørt folkemusik før.

Som musiker og komponist ønsker man selvfølgelig, at musikken bliver hørt. Derfor vil der på opholdet være fokus på promovering og branding, her vil vi igen tage et kig på, hvad vi kan låne fra andre verdner.


Instruktører

Opholdets instruktører er en gruppe af de bedste komponister inden for deres felt, alle med vidt forskellige tilgangsmetoder.

Der vil være oplæg, inspiration og vejledning fra de fire erfarne komponister. De vil give gode råd og åbne deltagernes øjne for nye metoder og nye veje ind i musikken.

Carsten Dahl anses for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere. Han udtrykker sig frit i jazztraditionen, og som improviserende komponist spiller han på en original og narrativ måde som ganske få. Han komponerer orkesterværker, medvirker på mere end 300 album og har modtaget talrige priser.

Han siger om komposition: “Vi skal lære at forstå, at komposition er langsom improvisation, og igennem øvelser lære at stole på, at musikken kan gå rent igennem os uden, at vi skal kontrollere processen.”

Peter Bruun er uddannet komponist og ph.d.-stipendiat i musikpædagogik med fokus på musikalsk skaben ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Danmarks Pædagogiske Universitet. Han har komponeret musik for orkestre, ensembler og kor. Et særligt fokus i hans arbejde er musikteater, og som en del af Figura Ensemble har han skabt flere eksperimenterende musikforestillinger. Han trækker på inspirationskilder som klassisk musik, avantgarde og folkemusik.

Antti Järvelä stammer fra en kendt finsk folkemusikfamilie. Hans arbejde med bands som Frigg, Baltic Crossing, Orivesi All Stars og JPP (plus mange andre) har uddannet ham som en all-round-musiker med bred erfaring, musiklærer, producer, lydtekniker, komponist og arrangør.

Ditte Fromseier er violinist og sangerinde og en af de de største profiler på den voksende danske folkemusikscene. Hun har i årenes løb spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Ditte Fromseier har udgivet plader med bl.a. strygetrioen Fiolministeriet og duoen Fromseier Hockings. Hun modtog i 2015 en Danish Music Award (folk) som årets musiker og sanger.


Fakta om Folkemusik uden grænser

Periode: 21.-24. november 2019.
Sted: Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, 4560 Vig.
Projektleder: Annelene Toft Christensen

DJBFA stiller 15 pladser til rådighed på A-opholdet, og du skal ansøge for at komme med. Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Udvælgelsen foretages af Annelene Toft Christensen og Ditte Fromseier.

DJBFA og Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.


Sådan søger du

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Der ansøges via det fælles Koda Kultur-ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Folkemusik uden grænser”.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre. Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a).

I din ansøgningstekst og/eller minibiografi bedes du komme ind på:

  • Hvilke(t) instrument(er), du spiller.
  • Hvorfor du synes, dette kursus er noget for dig.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Mandag den 23. september 2019 kl. 23.59.

Opholdet er ikke længere aktuelt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så skriv til projektleder Annelene Toft Christensen på toft_147@hotmail.com