Mange har efterspurgt det, og DJBFA tilbyder nu et virtuelt netværk med skiftende oplægsholdere. Vi starter 7. maj 2020.

COVID-19 lockdown har medført aflysning af både festivaler, koncerter og sociale faglige aktiviteter i DJBFA. Mange sangskrivere og komponister står i en ny situation, hvor planlagte koncertaktiviteter er aflyst, og der i stedet er tid og rum til at fordybe sig i skabelsesprocessen.

Derfor inviterer DJBFA nu alle medlemmer til at mødes online i Skaberklubben for at dele erfaringer og udfordringer med at navigere i kreative processer. I Skaberklubben taler vi om at iscenesætte kreative processer for os selv, deler gode arbejdsrutiner og udfordrer hinanden til at skrive på nye måder ud fra et ønske om, at vi går fra møderne med forstærket skaberlyst. Det er her du kan få et indspark, hvis din kreativitet er gået i stå, det er her, vi sparrer om tidsstyring og struktur på arbejdsdagen – og så er det her, du kan møde nogle af dem, som er i samme båd som dig som sangskriver og komponist.

Tilmelding: matlilholt@gmail.com.

Herunder kan du læse om programmet for – og melde dig til – de første tre netværksmøder.

Program

Projektleder Mathias Lilholt er også oplægsholder til første udgave af Skaberklubben 7. maj 2020

Iscenesæt den kreative proces

Oplægsholder: Mathias Lilholt
Dato: Torsdag den 7. maj kl. 10-13

Første gang vi mødes, er netværkets tovholder Mathias Lilholt også oplægsholder. Med udgangspunkt i hans erfaringer som sangskriver, underviser og kandidat i Performance Design inviterer Mathias til en dialog om at iscenesætte kreative processer ud fra et performativt perspektiv.

Mathias’ oplæg tager udgangspunkt i Den Kreative Platform, som er en forskningsbaseret procesmetode fra Aalborg Universitet til kreativitet og nytænkning. Mathias har nyfortolket metoden, så sangskrivere kan bruge den som værktøj til at forny deres sangskrivning eller som redskab i en skriveblokade eller inspirationstørke. Den Kreative Platform løftes af de fire søjler: Motivation, Koncentration, Tryghed og Udfordring. Mathias mener, at når disse fire søjler er i balance, åbner det en portal af kreativitet og stopper skriveblokader og forhindringer.

Anders Rhedin er bl.a. kendt fra Dinner

Tidsstyring for sangskrivere

Oplægsholder: Anders Rhedin
Dato: Onsdag den 20. maj kl. 10-13

Hvordan styrer man tiden i kunstner/freelance-hverdagen? Hvordan mindsker man stress? Hvordan skaber man ro og rum til at skrive sange? Hvordan får man tjek på sin kalender og sin indbakke? Anders præsenterer en række konkrete værktøjer, man kan bruge til at styre sin tid og energi.

Anders Rhedin er cand. mag i Moderne Kultur med speciale i kreative processer. Han har som sangskriver og producer haft sange med på amerikanske og danske guldsælgende plader og Billboard #1-albums. Han har produceret for bl.a. Choir of Young Believers, turneret i hele den vestlige verden og boet i Los Angeles i ni år. Hans soloprojekt Dinner udgives på Captured Tracks (Mac Demarco m.fl.).

Konceptuel sangskrivning

Oplægsholder: Jenny Rossander (Lydmor)
Dato: Torsdag den 4. juni kl. 10-13:

“Det fede ved det konceptuelle er, at man ikke skal vurdere, om det er godt eller skidt. Man skal bare vurdere, om det passer ind. Og det gør hele processen meget sjovere og nemmere” har Lydmor udtalt i interview med Koda.

Sangskriver og producer Lydmor (Jenny Rossander) holder et oplæg om sin konceptuelle tilgang til sangskrivning, der for alvor startede, da hun skrev albummet “I Told You I’d Tell Them Our Story” (2018). Albummet udspringer af en periode i hendes liv, hvor hun boede i Shanghai og mødte en række mennesker i miljøet omkring klubben The Mansion. Den konceptuelle sangskrivning var ikke planlagt, men da rammerne for ideen først var defineret, var det, som om Jenny blev ramt af en eksplosiv kreativitet, der også bredte sig ud over selve musikken og definerede hendes visuelle udtryk, sceneshow og koncerter.

Om Skaberklubbens projektleder Mathias Lilholt

Mathias Lilholt er sangskriver, sanger, musiker og underviser. Han har de seneste år især udgivet og turneret i ind- og udland med electropop-duoen Feel Freeze og skriver i øjeblikket på sit kommende selvbetitlede dansksprogede soloprojekt. Desuden er Mathias kandidat i Performance Design fra RUC, hvor han har studeret kreative processer, idéudvikling og innovation. Mathias skrev speciale om sangskrivning som kreativ udtryksform og dannelsesproces for unge, og hvordan man som underviser/inspirator kan tilrettelægge og iscenesætte kreative processer for andre – og for sig selv. Mathias er desuden ansat i Musikbunkeren i Gentofte, hvor han underviser unge i sangskrivning, navigation i kreative processer og mm. Spørgsmål om Skaberklubben kan stilles til Mathias på: matlilholt@gmail.com.

Sådan foregår det

Vi mødes online på Zoom, og den faste struktur til møderne består af disse tre faser:

1. En runde hvor man præsenterer sig selv samt den kreative situation og evt. udfordringer, man sidder med (varighed: 45 min.) 15 minutters pause.

2. Dagens oplæg (varighed: 45 min.). Læs om de første oplæg længere nede. 15 minutters pause.

3. Oplægsholder og deltagere går i dialog på baggrund af oplægget. Vi spiller deltagernes udfordringer ind og byder alle ind med løsningsforslag til, hvordan man kan arbejde sig ud af en situation/deler erfaringer/udfordrer hinanden med dogmer/benspænd (varighed: 60 min.)

TILMELDING

Tilmeld dig på mail til matlilholt@gmail.com. Deltagelse er gratis og åbent for medlemmer af DJBFA og/eller Koda. Husk at installere Zoom, før dit første netværksmøde starter.

Skaberklubbens arrangementer bliver til med midler fra Koda Kultur.

Se flere DJBFA-netværk